Maria Haukaas Mittet

Maria Haukaas Mittet har en lang bakgrunn som artist, og allerede 11 år gammel spilte Maria hovedrollen i musikalen "Annie" på Bryggeteateret i Oslo, og i 1995 fikk hun hovedrollen i "Trollmannen fra Oz" på Det Norske Teateret. Hun har siden spilt i en rekke teater- og showproduksjoner; "Fame", Abba-hyllesten "Thank You For The Music", "Peer Gynt ved Gålåvatnet", "Hamlet", storoppsetningen "Grease" i Oslo Spektrum, og nå sist "20 Teddys Uten Filter" på Hålogaland Teater (høsten 2009), for å nevne noe. I 2003 deltok Maria i "Idol" på TV2, og debuterte som plateartist året etter, hvor hennes første album "Breathing" solgte til gull.

Maria Haukaas Mittet

Med ”Hold On Be Strong” sang Maria seg rett inn i hjertet til det norske folk, og etter seieren i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2008 ble Maria raskt allemannseie. Låten ble en av årets største hits (#1 VG-Lista), og solgte raskt til platina, i tillegg til å gjøre seg bemerket på hitlister i Europa. Maria kom på en imponerende 5.plass i den internasjonale Eurovision-finalen og hennes andre album "Hold On be Strong" ble utgitt via Universal Music i mai 2008, og solgte til gull etter bare 3 uker.

I 2011 spilte Maria inn juleplate med Oslo Gospel Choir, hvor Maria synger flere sanger på nordnorsk, der blant annet låter av den nordnorske visesangeren Trygve Hoff skinner. Platen ”Lys Imot Mørketida” ble utgitt via Universal Music, og ble julens storselger. Albumet lå på topp 3 på VG-lista i hele desember. Maria og koret gjorde påfølgende over 30 utsolgte konserter over hele landet.

I 2014 gav Maria ut albumet ”HEIM”, som ble tatt positivt mottatt av både publikum og presse. Albumet inneholder 11 nordnorske viser, og låter skrevet av Maria selv, men også lånt av Lars Bremnes, Halvdan Sivertsen og flere nordnorske vise komponister.

Påfølgende år har Maria turnert med eget materiale og julekonserter.
Høsten 2015 deltok Maria i ”Sjernekamp” på NRK1 og gikk av med seieren samme høst. De neste årene gav stor aktivitet og Maria har holdt konserter og events, med både eget repoerotir, juleturne, samarbeid med orkestere osv gjennom 2016 og 2017.

I 2018 er Maria aktuell med forestillingen ”Jåla fra Lakselvnes” som hadde premiere i Lofoten kulturhus 27.oktober 2017 hvor manus og regi er utarbeidet av Marit Adeleide Andreassen. Maria forteller sin historie, om reisen fra Senja til stjernerolle i Oslo allerede som 11åring, om hva det gjør med deg, - og de rundt deg – og forteller nært om dette gjennom 12 nordnorske viser fra albumet "HEIM". Konsertforestilingen skal turnere videre rundt i landet høsten 2018.

Maria spiller konserter i både store og små formater, er gjestesanger hos orkester, storband, og er tilgjengelig for booking.

Gjennom sorga går en sang
Single

Gjennom sorga går en sang

Manager, Pernille Torp-Holte pernille@heartbeatmanagement.com+47 907 42 044
Booking kontakt, Helene Torp-Holte helene@heartbeatmanagement.com+47 932 66 889