SiLyA

"Jeg er en miks av masse energi, lidenskap og kontraster", sier Silya. Silyas musikk spenner fra pop, rock og soul til kabaret. Silya sang i skolens kor og spilte klassisk piano fra 8 års alder. Da hun var 15 år, begynte hun å danse, tok senere hovedfag i moderne jazz dans på The Oslo National Academy of Art.

SiLyA

Silyas første suksess var som vokalist i den vellykkede, banebrytende norske gruppen Multicyde, som var signert til Warner Music. De ga ut to album og hadde tre #1 hits i Norge. Etter Multicyde begynte Silya å jobbe med publishing- og låtskriverforlaget Murlyn i Stockholm som fokuserte på henne som låtskriver. Dette ledet henne til et internasjonalt nivå og til New York, der hun umiddelbart følte seg hjemme. I USA kom Silya raskt i gang med å skrive låter med produsenter og musikere flere steder som NY, Los Angeles, Atlanta osv, noe som resulterte iblant annet en duett med Cee Lo Green.

Etter å ha vært fast artist på The Living Room i NYC, spilte Silya inn live albumet «Peel Away», som ble utgitt via plateselskapet Eusonia.

Høsten 2013 deltok Silya i Stjernekamp på NRK1, tok Norge med storm og ble kåret til vinneren av sesongen. Silya viste uke på uke gjennom Stjernekamp at hun er den ultimate artist med sin særegne vokal, sterke musikalske øyeblikk og ikke minst med sitt entertainer- gen få artister er forunt.

I 2014 holdt Silya over 100 konserter for publikum på festivaler, turneer og events, og gav ut albumet «Unanchored» samme vår. Hennes første solokonsert i Norge var på et utsolgt Sentrum scene i 2014 - og siden rullet ballen gjennom hele sommeren, og Silya befestet posisjonen som en av Norges beste liveartister. Gang på gang hylles Silya og hennes musikere med terningkast 6 for sine konserter.

Vinter 2018 fikk publikum se Silya på TV2s «Hver gang vi møtes» der hun igjen viste sin store musikalitet – men også at hun og Tshawe fra Madcon kommer fra samme planet! Våren 2018 var Silya på turné med kun to musikere – på små intime scener hvor publikum kom tett på, og denne trioturneen ble så stor suksess at den har blitt gjentatt flere ganger i ettertid.

I mars 2019 slapp Silya & The Sailors EPen «Quantum Bounce», som byr på seks energiske, livsglade, sjelfulle og positive låter. EPen består av fire flunkende nye spor, samt «Bonafide Sinner» og «Where Love Resides» som ble sluppet høsten 2018. «Quantum Bounce» er en samling av låter som har en positiv og oppløftende energi. Den handler om å ikke la tøffe situasjoner knekke deg, men heller prøve å snu det om til noe positivt. Med andre ord så handler det om å gi litt faen!», forteller Silya.

Basert på juleshowene som Silya har hvert år, kom i november 2019 Silyas etterlengtede julealbum. Publikum nærmest forlangte et album av henne, og til slutt kom det med tittelen «Happy Holidaze». Albumet har en samling låter som består av nostalgiske perler fra fortiden, noen kjente og noen litt mer ukjente. Med dette får Silya oss i julestemning med låter som på mange måter skiller seg fra hva vi vanligvis forbinder med julemusikk. Albumet var ifølge Dagbladet «Årets tøffeste norske juleplate» og høstet terningkast 5!

Vinter 2020 har Silya vært å se i det nye programmet Maestro på NRK, som handler om at kjente personer konkurrerer om å dirigere KORK best mulig i forskjellige sjangre. Våren 2020 ble den suksessfulle triotokten gjentatt enda en gang, og Silya med Sigurd og Truls spilte for utsolgte hus i hele det ganske land.

SiLyA er tilgjengelig for events med både trio, quartet og fullt band med blåserekke.

Where Love Resides
Single

Where Love Resides

Manager, Pernille Torp-Holte pernille@heartbeatmanagement.com+47 907 42 044
Booking kontakt, Helene Torp-Holte helene@heartbeatmanagement.com+47 932 66 889