Sol Heilo

Sanger, låtskriver, mulitinstrumentalist, designer, tegner, og mye mer kan beskrive Sol Heilo.

Sol Heilo

Sol Heilo startet karrieren som frilansmusiker for artister som Bertine Zetlitz, Westlife og HP Gundersen før hun i 2005 startet Katzenjammer med tre andre kolleger. Katzenjammer ble en stor suksess i både inn og ikke minst utland, med hits som «A Bar in Amsterdam», «Rock Paper Scissors», «Demon Kitty Rag» og mange flere.

I tillegg har hun og Katzenjammer medvirket som komponist, musiker og vokalist på ny- versjoner av musikken til Hakkebakkeskogen og andre animasjonsfilmer fra Qvisten Animasjon. Hun var også musikkprodusent på Qvistens store satsning Kaptein Sabeltann, og i 2020 er hun igjen produsent for dem med Kardemommeby som kommer på kino i 2022.

Heilo har vært sentral i Katzenjammers arrangementer og komposisjoner, og var medprodusent på deres første og tredje album. Hun var med å skrive singlene «Rock Paper Scissors» og «I Will Dance» fra albumet «A Kiss Before You Go», og har skrevet singlene «My Dear» og «Shine Like Neon Rays» fra albumet «Rockland». Sammen med Eivind Buene står hun bak Katzenjammers versjon av Bjørn Rønningens julesang «Vi Tenner Våre Lykter», som er tittelsporet på Kronprinsparets humanitære fond sin juleplate fra 2011.

I 2013 utlyste Holmenkollbakken og Skiforbundet en sangkonkurranse blant anerkjente musikere og komponister. Målet var en ny, offisiell «Kollen-låt», og flere prominente norske band og komponister sendte inn sine bidrag. Sammen med Terje Borg skrev Heilo vinnerlåta, og «Kollenbrølet» er nå den offisielle Holmenkollen-sangen.

Heilo gjorde designet til Katzenkammers første album «Le Pop» sammen med sin søster Kaja Heilo og Sandrine Pagnoux. Hun deltok også i designet til albumet «A Kiss Before You Go» sammen med Mathias Fossum og Heydays, og hadde eneansvar for designet til albumet «Rockland». Hun har også designet det meste av Katzenjammers salgsartikler som t-skjorter, buttons og kopper, samt plakater, sceneoppsett, tidlig webdesign og design av den velkjente balalaikabassen Akerø. Det meste av scenekostymene hun bruker i Katzenjammer har hun sydd selv, og hun har også sydd kjoler som salgsartikler for Katzenjammer.

I 2012 startet Heilo et band sammen med Unni Wilhelmsen og Hanne Mari Karlsen. Trioen spiller et utvalg av låter skrevet av Wilhelmsen og Heilo. Alle bytter på å spille på sammen 14 instrumenter og alle synger. I 2017 gav Heilo ut sitt debut-album «Skinhorse Playground» med låter som «America» og «Killing Karma».

Vinteren 2019 var hun en av syv medvirkende artister i TV2s populære program «Hver gang vi møtes», sammen med blant annet Elisabeth Andreassen, Lars Bremnes og Katastrofe.

Etter «Hver gang vi møtes» turnérte Sol i Norge med over 35 utsolgte konserter. Med alle hennes instrumenter spilte hun både på intime klubber og festivaler gjennom vår, sommer og høst. I mai 2020 kom hennes nye singel «May Is The Month», og sommeren 2021 vil Sol igjen spille på mange festivaler over hele Norge.

London Is Trouble
Single

London Is Trouble

Manager, Pernille Torp-Holte pernille@heartbeatmanagement.com+47 907 42 044
Booking kontakt, Helene Torp-Holte helene@heartbeatmanagement.com+47 932 66 889